2310 252599

Μητροπόλεως 46
Θεσσαλονίκη

2310 252599

Μητροπόλεως 46 Θεσσαλονίκη

Αφαίρεση κονδυλωμάτων πρωκτού με laser

Αφαίρεση κονδυλωμάτων πρωκτού με laser – Χειρουργός Δ. Γεωργιάδης – Θεσσαλονίκη

Αφαίρεση κονδυλωμάτων πρωκτού με laser – Χειρουργός Δ. Γεωργιάδης – Θεσσαλονίκη

Αφαίρεση κονδυλωμάτων πρωκτού με laser

Τα κονδυλώματα πρωκτού HPV μεταδίδονται σχεδόν πάντα με τη σεξουαλική επαφή και προκαλούν χαρακτηριστικές αλλοιώσεις, κνησμό, άλγος και έκκριση βλέννας. Στα ενδοπρωκτικά κονδυλώματα μπορεί να παρατηρούνται μικρο-αιμορραγίες κατά την σεξουαλική επαφή.

 

Ο χειρουργός θα επισκοπήσει τις χαρακτηριστικές βλάβες. Η θεραπεία εξαρτάται από την εντόπιση και την έκταση των αλλοιώσεων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες της/του ασθενούς.

 

Η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή τοπικών αλοιφών από τον ίδιο τον ασθενή ή την εφαρμογή καυστικών ουσιών πάνω στα κονδυλώματα από τον ιατρό, ενώ σε μικρές βλάβες μπορεί επίσης να γίνει κρυοπηξία, συνηθέστερα με υγρό άζωτο.

 

Σε μεγαλύτερες αλλοιώσεις ο Χειρουργός αφαιρεί τα κονδυλώματα ολοκληρωτικά ώστε να μην υποτροπιάσουν, χωρίς να προκαλέσει αντιαισθητικές ουλές με τη χρήση laser.

 

H δέσμη του Laser είναι εστιασμένη, απόλυτα ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη στο σωστό σημείο, ώστε να αποφεύγονται εγκαύματα στην περιοχή. Η ενέργεια προσαρμόζεται ανάλογα με τη βλάβη που πρόκειται να θεραπευτεί και εφαρμόζεται χωρίς να έρθει σε επαφή με τα κονδυλώματα, μειώνοντας τον κίνδυνο διασποράς.

 

Για τη σωστή θεραπεία των ενδοπρωκτικών κονδυλωμάτων απαιτείται η χορήγηση αναισθησίας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι βλάβες. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι αμελητέος και οι βλάβες επουλώνονται σε διάστημα μερικών ημερών καταλείποντας άριστο κοσμητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, απαιτείται υπομονή και επιμονή προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημά του, καθώς οι υποτροπές είναι συχνές.